logo

Internet aanvoer

Omdat een WiFi hotspot niet zonder Internet kan, kan Festival Hotspot naast de fysieke WiFi hotspots ook zorgen voor de aanvoer van Internet op het festival of evenemententerrein. Hierbij kan het (afhankelijke van de beschikbare Internetproviders in het gebied) gaan om gestapelde ADSL lijnen, kabel (coax) of glasvezel verbindingen. Deze verbindingen kunnen naast de WiFi hotspots ook gebruikt worden voor een netwerk voor de medewerkers of een stabiele en veilige verbinding voor het pin verkeer. Daarbij draagt Festival Hotspot er zorg voor dat er stabiele en goed werkende Internet verbinding aanwezig is op de punten waar u het graag wil.

Partners

Voor de aanvoer van Internet werkt Festival Hotspot samen met verschillende Internetproviders binnen Nederland. Afhankelijk van de beschikbare Internetproviders op de plaats van het festival of evenement kan er gekeken worden welke vormen van Internet mogelijk zijn en welke voldoen aan de benodigde bandbreedte. Hierbij wordt de verbinding vaak tot op het terrein geleverd. Festival Hotspot werkt samen met de volgende partners

Partner
Mogelijke bandbreedte
Download
Upload
Ziggo Gestapelde kabelverbinding 900 Mbit/s 90 Mbit/s
Signet Landelijk glasvezelnetwerk 500 Mbit/s 500 Mbit/s
  Gestapelde Extended DSL 40 Mbit/s 40 Mbit/s
Edutel Regionaal glasvezelnetwerk 500 Mbit/s 500 Mbit/s

Point-to-point

Het komt vaak voor dat er geen vaste internet aansluiting aanwezig is op een festival of evenemententerrein. Indien dit het geval is kan er door middel van point-to-point verbindingen er toch voor gezorgt worden dat er een stabiele en snelle internetverbinding is. Enkele voordelen van point-to-point verbindingen zijn dat er geen frequentie vergunning nodig is, snel inzetbaar en een korte installatie tijd.