logo

WiFi Hotspots

Het aantal smartphone gebruikers is de laatste jaren flink toegenomen en daarmee ook het gebruik van mobiel internet. Het gevolg hiervan is dat het steeds vaker voorkomt dat op druk bezochte plaatsen zoals festivals en (sport)evenementen het mobiele netwerk overbelast is. In de ergste gevallen is hierdoor niemand van de bezoekers meer bereikbaar. Om deze zogenaamde 'mobile meltdown' te vermijden levert Festival Hotspot high density WiFi Hotspots en draadloze netwerken voor zowel binnen als buiten. Deze oplossingen maken het mogelijk dat grote aantallen gebruikers gelijktijdig gebruik kunnen maken van WiFi tijdens een festival of evenement

5 Redenen voor WiFi tijdens een festival of evenement

1. Nutsvoorziening

Zoals er tijdens een festival of evenement licht en geluid aanwezig is gratis WiFi in de beleving van de bezoeker een algemene voorziening geworden. Immers, onderweg komen ze bij de McDonalds, bioscoop of winkelcentra waar gratis WiFi de normaalste zaak van de wereld is. Dus waarom niet tijdens een festival of evenement?

2. Social media

De meeste bezoekers van uw festival of evenement kunnen tegenwoordig niet meer zonder Facebook of Twitter. En indien er Internet aanwezig is, is er een grote kans dat zij hun aanwezigheid zullen delen via social media. Helemaal als het om een positieve ervaring gaat. Dit geeft een positieve impuls aan de naamsbekendheid van het festival of evenement.

3. Pics or it didn't happen

Een festival of evenement heeft pas plaatsgevonden als er foto's van zijn. Je wil tenslotte de mensen die er niet waren laten zien wat ze gemist hebben. Doordat een ruime meerderheid tegenwoordig een smartphone heeft met een camera kunnen ze door middel van een WiFi hotspot het festival eenvoudig vastleggen en delen met de rest van de wereld.

4. Gratis WiFi biedt kansen

De ontwikkelingen op het gebied van event technologie zijn niet bij te houden. Van festival apps tot digitale programmaboekjes. Veel van deze dingen staan of vallen bij de beschikbaarheid van WiFi. Daarnaast zijn bezoekers via het Internet direct met de organisatie verbonden tijdens een festival of evenement. Dit biedt de unieke kans om realtime feedback te verzamelen en eventueel bij te sturen waar nodig.

5. Sponsoren

Door gebruik te maken van afvang pagina's op WiFi hotspots die naar eigensmaak in te vullen zijn creërt u voor sponsoren een ideale gelegenheid om in contact te komen met de bezoekers van het festival of evenement. Na afloop ontvangt u een WiFi rapport met diverse informatie welke voor sponsoren van essentiële waarde kan zijn.